Az Európai IPR Helpdesk („szellemitulajdon-védelmi segélyszolgálat“) az Európai Bizottság szakmai kezdeményezése, amely díjmentesen kínál szakmai tanácsadást, tájekoztatást és szakmai továbbképzést a szellemi tulajdont és szellemi tulajdonjogot érintö kérdésekhez. A szolgáltatás rendelkezéséreáll mindazon kutatók valamint európai kis- és középvállalkozások (KKV) részére, akik/amelyek az EU által támogatott kutatási projektekben vesznek részt. Továbbá mindazok a KKV-k vehetik a Helpdesk széles körü szolgaltatását igénybe, amelyek nemzetközi technológia transzfer folyamataival foglalkoznak.

Legyen ez akár egy konkrét kérdésben való személyes tanácsadás vagy éppen a szellemi tulajdonjogról szóló oktatás és képzés – az IPR Helpdesk a megfelelö tanácsadó.
A IPR Helpdesk úgyszintén naprakész informaciókkal látja el a parntereit a szellemi tulajdonjogra, a kutatásra + fejlesztésre vonatkozó legújabb eredményekről és ismeretekröl.

Segélyvonal

Az IPR Helpdesk-szerviz segélyvonalát egy tapasztalt, szabadalmi ügyvédekből álló csoport tartja fennt. A csoport tanácsokat nyújt a szellemi tuladjonra illetve a szelemi tulajdonjogra vonatkozó individuális kérdésekhez és három munkanapon belül írásban válaszol. Ide tartozik a szellemi tulajdonra vonatkozó szerzödések, egyezmények, licencmegállapodások, üzletkötői, konsorciális és tulajdonjogi szerzödések passzusainak egy első bevezető megitélése és értékelése.

Közönségszolgálat & szakképzés

Az Európai IPR Helpdesk csoportja részt vesz különféle információs rendezvényeken és konferenciákon, mint például ügynöki, közvetitői eseményeken (brokerage events), hogy felhívja a figyelmet a szellemi tulajdonjog fontosságára, továbbá, hogy tájékoztasson a különböző szakirányú szolgáltatásairól. A Helpdesk azonkívül individuális IPR tanfolyamokat szervez egész Europaban: ilyenek a különböző workshopok vagy internet szemináriumok, amelyeket a résztvevök kényelmesen a saját computerükről követhetnek.

Közlemények & információs anyagok

Különböző közlemények, például kézikönyvek, tájékoztatók vagy esettanulmányok hasznos információkatt és gyakorlati utasitásokat adnak a szellemi tulajdonjogok fontosságáról, mind az üzleti világban mind pedig az EU által támogatott kutatási projektekben. Valamennyi dokument megtalálható a Helpdesk online-könyvtárában ill. a honlapján. Egy rendszeres E-mail Hirlevél valamint egy negyedéves értesitő tájékoztat a szellemi tulajdonra és szellemi tulajdonjogra vonatkozó újdonságokról.  Kívanság szerint szivesen ad a Helpdesk információs anyagot úgy a mindennapos mind pedig a különleges témakhoz.  

Többet szeretne tudni az EurópaiIPR Helpdeskröl? Látogasson el az IPR Helpdesk honlapjára (www.iprhelpdesk.eu) vagy forduljon direkt a Helpdesk szakértöihez:

Telefon: +34 965 90 9692

Email: service@iprhelpdesk.eu

 

Tanfolyamokra, szakmai tréningekre vonatkozó kérdéseit kérjük küldje el a következö email-cimre: training@iprhelpdesk.eu