Europski IPR Helpdesk je službena inicijativa Europske komisije za pitanja intelektualnog vlasništva koja pruža besplatne, profesionalne te osnovne savjete i informacije o intelektualnom vlasništvu (IP) i pravima intelektualnog vlasništva (IPR). Usluga je namijenjena istraživačima te malim i srednjim poduzećima koji sudjeluju u suradničkim istraživačkim projektima financiranim od Europske unije. Osim njima, ona  pomaže i malim i srednjim poduzećima koja sudjeluju u procesima međunarodnog transfera tehnologije.

Ako vam je potrebna individualizirana pomoć vezana uz neko pitanje intelektualnog vlasništva, želite biti obaviješteni o najnovijem razvoju u svijetu intelektualnog vlasništva te istraživanja i razvoja u Europi, ili ste zainteresirani za trening o pravima intelektualnog vlasništva – Europski IPR Helpdesk je pravi partner za to.

Helpline

Uslugu Helpline vodi tim stručnjaka za pravo intelektualnog vlasništva. Oni nude individualizirane  savjete o pitanjima iz područja intelektualnog vlasništva i prava intelektualnog vlasništva, a odgovore pružaju pismenim putem u roku od tri radna dana. Taj tim također procjenjuje i proučava odredbe o intelektualnom vlasništvu u različitim ugovorima, kao što su ugovori o licenciji, ugovori o razdiobi intelektualnog vlasništva ili konzorcijski ugovori.

Podizanje svijesti i treninzi

 Tim Europskog IPR Helpdeska sudjeluje na posredničkim događanjima i konferencijama s ciljem informiranja o uslugama te širom Europe organizira pojedinačne treninge o pravima intelektualnog vlasništva: istovremeno kao treninge na određenim mjestima ili kao seminare putem interneta, kojima se sudionici jednostavno mogu priključiti preko svojih računala.

Publikacije i informativni materijali

Različite publikacije, kao što su vodiči, kontrolne liste ili studije slučaja pružaju korisne i praktične informacije o tome kako  se postaviti u odnosu na pitanja intelektualnog vlasništva u poslovanju ili tijekom sudjelovanja u suradničkim istraživačko-razvojnim projektima financiranim od Europske unije. Svi dokumenti se mogu pronaći u internetskoj knjižnici koja se nalazi na mrežnim stranicama IPR Helpdeska. Osim toga, pretplatom na redovni bilten koji stiže putem elektronske pošte  kao i kvartalni bilten, osiguravate se da ste u tijeku s posljednjim vijestima iz područja intelektualnog vlasništva i prava intelektualnog vlasništva.

Tim također na zahtjev daje informativne materijale koji mogu biti distribuirani na događanjima ili tijekom dnevnog poslovanja.

Da li želite znati više o EU IPR Helpdesku? Molimo posjetite internetske stranice Europskog IPR Helpdeska ili direktno kontaktirajte Helpdesk tim na sljedeće kontakte:

Telefon: + 34 965 90 9692    |  E-mail: service@iprhelpdesk.eu

Za pitanja vezana uz treninge molimo pošaljite poruku na: training@iprhelpdesk.eu